Rijscholen Verkeer Rijbewijs gehaald en nu een auto kopen!

Rijbewijs gehaald en nu een auto kopen!

Zodra je eenmaal je rijbewijs hebt gehaald wil je meestal niets liever dan direct een auto kopen, wat niet meer dan logisch is. Misschien krijg je een auto van je ouders cadeau, of heb je zelf gespaard voor een leuke tweedehandsauto.

Auto aanschaffen

Voor veel mensen is Marktplaats.nl de aangewezen plek om een auto te kopen en dat is niet zo vreemd, rechtstreeks van een particulier een auto overnemen is vaak veel voordeliger dan een auto te kopen bij een garage of dealer. Het is een afweging die genomen wordt: de garage of dealer in occasions vraagt al snel zo’n 30% meer voor dezelfde auto als wanneer je ‘m op Marktplaats koopt. Anderzijds ontvang je meestal een half jaar garantie van de dealer. Waar kies jij voor?

Autoverzekering

Heb je een auto op het oog, dan doe je er verstandig aan om eerst autoverzekeringen te vergelijken, want zodra de auto is overgeschreven op jouw naam zul je de auto direct moeten verzekeren: je mag niet de weg op zonder autoverzekering. Je zult de auto minimaal een WA autoverzekering moeten geven (dit is de goedkoopste en minst uitgebreide autoverzekering, waarbij je alleen verzekerd bent bij schade door jou veroorzaakt bij anderen – heb je zelf schade aan je auto, dan is dit niet verzekerd).

Jonge automobilisten krijgen vaak de hoogste maandpremie’s. Dit klinkt oneerlijk misschien, maar je hebt nog 0 jaar ervaring als automobilist, laat staan dat je schadevrije jaren hebt opgebouwd (jaren waarin je geen schade hebt veroorzaakt). Je moet jezelf eerst nog bewijzen. Daarbij komt dat uit onderzoek is gebleken dat jonge automobilisten, tot 30 jaar, de leeftijdsgroep is die verantwoordelijk is voor een kwart van de autoschades. Woon je dan ook nog in de Randstad, dan zal je premie nog iets verder omhoog gaan. Een goed vergelijk in maandpremie’s is daarom zeer verstandig om eens uit te voeren, zo kun je de kosten zoveel mogelijk minimaliseren.