Rijbewijs voor een bromfiets

 

Rijbewijs AM Bromfiets Hendriks Autorijschool.
Het bromfietsrijbewijs is opgedeeld in twee categorieën:
Klasse A (vanaf 16 jaar): maximum 25km/u
Klasse B (vanaf 16 jaar): maximum 45 km/h
Voor het besturen van een bromfiets klasse A is geen rijbewijs nodig. Houders van een rijbewijs A1, A2, A, of B mogen hiermee ook een bromfiets klasse B besturen. Het bromfietsrijbewijs bestaat uit een theoretisch en praktisch examen.
Personen geboren voor 14 februari 1961 zijn vrijgesteld en mogen bromfietsen klasse B besturen zonder rijbewijs.
Voor klasse A hoef je geen rijles te volgen of een examen af te leggen. Voor klasse B mag je het theoretisch examen afleggen vanaf 15 jaar en 9 maanden. Voor het afleggen van het praktisch examen moet je minstens 16 jaar zijn.

husqvarna
Rijschool AH. facebook. youtube.
Prijs: 4 uren praktijkles 180. 4 uren praktijkles gevolgd door het examen met de brommer van de rijschool 225. Op het examencentrum betaal je steeds 10 om het praktijkexamen te mogen afleggen. Het goedkoopste rijbewijs haal je door direct te slagen.

citroen mehari
Alle motornieuws in België Rijbewijs.

De verschillende Motorrijbewijzen
RIJBEWIJS AM
Met het rijbewijs AM mag je vanaf 16 jaar een brommer, een scooter, een lichte motorfiets of een lichte vierwieler met een cilinderinhoud van maximum 50 cc of met een maximumvermogen van 4 kW (elektrische motorfietsen) besturen. Die voertuigen mogen niet sneller gaan dan 45 km/u.
RIJBEWIJS A1
Het rijbewijs A1 is geldig vanaf 18 jaar voor motorfietsen met een maximale cilinderinhoud van 125 cc, een maximumvermogen van 11 kW/15 pk en een vermogen/gewichtsverhouding van maximum 0,1 kW/kg.
RIJBEWIJS A2
Het rijbewijs A2 is geldig vanaf 20 jaar voor motorfietsen met een maximumvermogen van 35 kW/47 pk en een vermogen/gewichtsverhouding van 0,2 kW/kg. Het voertuig mag niet afgeleid zijn van een model met meer dan het dubbele vermogen.
RIJBEWIJS A
Het rijbewijs A is geldig vanaf 24 jaar voor motorfietsen met een vermogen groter dan 35 kW/47 pk. Die leeftijdslimiet wordt verminderd tot 22 jaar voor wie minimum al twee jaar een rijbewijs A2 heeft.
 
ZONDER RIJBEWIJS
Er is geen rijbewijs vereist om een brommer of een scooter van maximum 50 cc die niet sneller gaat dan 25 km/u, te besturen.
 
RIJBEWIJS B
Met een rijbewijs B (auto) kan je een brommer, een scooter, een lichte motorfiets of een lichte vierwieler van de categorie AM besturen.
Als je het rijbewijs B na 1 mei 2011 verkregen hebt, kan je na twee jaar een motorfiets of scooter van maximum 125 cc, met een maximumvermogen van 11 kW/15 pk en met een vermogen/gewichtsverhouding van maximum 0,1 kW/kg besturen, op voorwaarde dat je vier uur opleiding in een rijschool gevolgd hebt. In dat geval is er geen theoretisch of praktisch examen. Als je rijbewijs voor 1 mei 2011 afgeleverd is, ben je niet verplicht om een opleiding te volgen om een brommer of een scooter te besturen. We raden dat echter toch aan. De lessen worden gegeven in de autorijscholen en in de centra voor doorgedreven rijopleiding. In dat geval (A1 met rijbewijs B) mag je alleen in België rijden. Om in het buitenland te rijden, moet je houder zijn van een volwaardig rijbewijs van categorie A1.
Als je voor eind 1988 het rijbewijs B (auto) gehaald hebt, mag je met een motorfiets of scooter zonder beperking van het vermogen of de cilinderinhoud op de openbare weg rijden. Uit veiligheidsoverwegingen raden we je echter aan om in een autorijschool of in een centrum voor doorgedreven rijopleiding een opleiding te volgen.


tweedehands auto
VERSCHIL KLASSE A KLASSE B RIJBEWIJS AM Gratis Rijbewijs Online.
Bestuurder moet 16 jaar of ouder zijn om te mogen rijden zonder passagier. Bestuurder moet 18 jaar of ouder zijn om te mogen rijden met passagier. Bestuurder heeft een rijbewijs AM nodig of een rijbewijs B of A. Een voorlopig rijbewijs B of A telt NIET.
 
Bromfiets AM Lust.
Er bestaat geen voorlopig rijbewijs meer voor deze categorie. Om met een bromfiets of scooter van max 50 cc en een maximumsnelheid van 25km/u te rijden, heb je geen rijbewijs nodig. Wie een rijbewijs B heeft, mag ook met bromfietsen en scooters van de AM-klasse rijden.
 
Brommerrijbewijs VAB-Rijschool.
je krijgt individueel les van een ervaren motorlesgever op een brommer van de rijschool. na het aanleren van de manoeuvres nemen we je mee op de openbare weg. Toon meer Toon minder. Stap 3: Het praktijkexamen AM. Na een praktijkopleiding van minstens 4 uur kan je examen doen. Je kan het praktijkexamen afleggen met de bromfiets van de rijschool of met je eigen bromfiets. Opgelet: je mag niet met je eigen bromfiets naar het examen rijden, aangezien je geen voorlopig rijbewijs hebt. Stap 4: Haal je Rijbewijs AM af.
 
Rijschool De Demer Aarschot en Diest.
Afzonderlijke praktijkles: 50 euro per uur. Examenbegeleiding praktijk: 100 euro per uur. Rijden met een voorlopig rijbewijs vanaf 16 jaar. Het voorlopig rijbewijs is 12 maanden geldig. Je mag praktijkexamen afleggen nadat je minimaal 1 maand je voorlopig rijbewijs hebt.
 
RIJBEWIJS AM BROMFIETS Rijschool t Noorden.

Nu mét SLAAGGARANTIE: niet geslaagd bij je 1e praktijkexamen, je 2e examenbegeleiding GRATIS.
Deze lessen kan je enkel in WUUSTWEZEL of in ANTWERPEN volgen. Inschrijven kan in elk kantoor of online.


DOELGROEP
Dit rijbewijs heb je nodig indien je wenst te rijden met een bromfiets, scooter of vierwieler met een maximale cilinderinhoud van 50 cc of elektrische voertuigen met maximum 4Kw. De voertuigen mogen niet harder kunnen rijden dan 45 km/u.


THEORIE
Vanaf 15 jaar en 9 maanden mag je een theorie-examen afleggen, hiervoor kan je een theoriecursus volgen in de rijschool of door zelfstudie. Het examen heeft 40 vragen, je moet er minimum 33 goed beantwoorden.
Het examen kan je afleggen in het examencentrum van Deurne, Santvoortbeeklaan 34. Dit kan zonder een afspraak te maken, van maandag tot vrijdag van 7u tot 16 uur.


PRAKTIJK
Alvorens je een praktijkexamen kan afleggen, moet je 4 uur praktijkles volgen in een erkende rijschool. Deze praktijklessen worden gesplitst in 2 delen, 1 blok van 3 uur waarvan 1 uur op privaat terrein en 2 uur op openbare weg, een 2e blok van 1 uur les enkel op privaat terrein.
Wij geven deze praktijklessen in groep van 3 of 4 kandidaten met 1 instructeur, deze zal je tijdens de rit op de openbare weg begeleiden met een bromfiets.


PRAKTIJKEXAMEN
Je praktijkexamen kan je afleggen (minimum leeftijd 16 jaar) met de bromfiets van de rijschool. Kostprijs op het examencentrum 10€.
Doe je het praktijkexamen met de bromfiets van de rijschool dan zorgen wij voor de afspraak en het vervoer naar en van het examencentrum met onze bestelwagen.


RICHTPRIJS
Voor een opleiding van 4 uur met 1 examenbegeleiding betaal je 250€ (excl. inschrijvingsgeld en kosten van het examencentrum).
Wij garanderen 100% slaagkansen, ben je niet geslaagd bij het 1e praktijkexamen moet je de volgende examenbegeleiding niet betalen.