Over ons

 

Onze organisatie is een moderne verkeersschool die kandidaten opleidt voor rijbewijzen voor bromfiets, motor, auto, vrachtwagen, bus en aanhangwagen. Achter ons team van enthousiaste instructeurs staat een kantoor dat planning en examens regelt. Bij ons doet iedereen waar hij goed in is, dat is wel zo efficiënt. Je krijgt bij ons altijd rijles in een Volkswagen, betrouwbaar en veilig. Ons voertuigpark rijdt bij elkaar jaarlijks honderdduizenden kilometers. Daarom rijden we in ‘blue motion’ modellen, die zuiniger rijden en minder CO2 uitstoten.

Een professionele organisatie, een degelijk wagenpark en een team goed geschoolde instructeurs van Rijschool Proficiat staan garant voor een hoog slagingspercentage bij het examen. Kwaliteit telt!

Het kantoor

Op ons kantoor zijn altijd meerdere medewerkers aanwezig om de les- en examenplanning te regelen. Op die manier kunnen instructeurs zich 100% concentreren op het geven van rijlessen en coachen van kandidaten. Mocht een instructeur wegens ziekte of om persoonlijke redenen verhinderd zijn, dan zorgt een kantoormedewerker voor vervanging door een andere instructeur. Er is altijd een standby’ instructeur aanwezig voor noodgevallen

Als je vragen hebt over een les of een examen, of als je om wat voor reden ook verhinderd bent voor een les, kun je het kantoor bellen om de les te verplaatsen.

Instructeurs

De instructeurs van Rijschool Proficiat verstaan hun vak. Zij hebben een opleiding genoten tot rij-instructeur en volgen daarnaast jaarlijks een bijscholingstraject. Daarin komen zaken aan bod als omgaan met faalangst van kandidaten, nieuwe lestechnieken, nieuwe verkeerssituaties of omgaan met agressie. Rijschool Proficiat besteedt ook veel aandacht aan een nieuw fenomeen binnen de instructiewereld: het coachen van kandidaten. Coaching gaat verder dan opleiding van een kandidaat. Een coach denkt actief mee over het omgaan met specifieke factoren die de rijopleiding beinvloeden. Zo kan de instructeur/coach zich bijvoorbeeld inspannen om een examen te verplaatsen, of bijscholing zoeken voor een kandidaat die extra hulp nodig heeft bij het behalen van het theoriecertificaat.

T-eye
Om de instructeur goed feedback te kunnen geven op zijn manier van lesgeven gebruiken we regelmatig een ‘T-eye’. Dit is een camera die het instructieproces vastlegt. Rijschool Proficiat vraagt een kandidaat natuurlijk altijd eerst om toestemming om te mogen filmen. Aan de hand van de filmbeelden die op regelmatige basis worden gemaakt kan de kwaliteitsmanager van Rijschool Proficiat de verrichtingen van de instructeur analyseren.